Luand in considerare popularitatea de care s-au bucurat aceste produse in ultimii ani, dezvoltarea acestui segment de piata este lesne de inteles. Pana la urma, tantarii pot constitui o amenintare destul de serioasa pentru sanatatea oricaruia dintre noi si orice masura de protectie este binevenita. Daca sunteti in cautarea unei solutii pentru a va proteja de insectele nedorite acum ca se incalzeste vremea, trebuie sa va familiarizati mai intai cu cele mai cunoscute tipuri plase tantari.

Tipuri de plase tantari

Cea mai simplista clasificare se face in functie de sistemul de actionare si cuprinde:

  1. plasa fixa
  2. plasa mobila / plasa cu balamale
  3. plasa tip rulou
  4. plasa tip plisse

Pe scurt, clasificarea de mai sus a fost facuta de la cel mai simplu la cel mai complex model. Plasa fixa se monteaza direct pe geam si nu poate fi actionata in nici un fel. Se intervine asupra ei doar o data cu racirea vremii, cand este demontata si pusa la adapost pentru a o proteja de inghet. Plasa mobila are acelasi sistem de rama, cu diferenta ca prezinta si balamale, putand fi deschisa completa sau in forma de V. Plasa tip rulou, dupa cum sugereaza si numele, se actioneaza pe orizontala, printr-un snur, si se ruleaza intr-o caseta cu ajutorul unui sistem de scripeti. Cat despre optiunea de plase tantari tip plisse, aceasta cuprinde plase care se gliseaza. Sunt cele mai moderne de pe piata si cele mai flexibile, pretandu-se atat pentru ferestre cat si pentru usi.

La fel ca si in cazul termopanelor insa, pentru plasele de tantari, plasa in sine nu este singurul aspect care conteaza. Din acest punct de vedere aveti de ales intre tamplarie din lemn, din PVC sau din aluminiu. Tamplaria din lemn este considerata o categorie aparte, care poate fi foarte scumpa, dar ofera si calitate inalta. Aceasta este urmata, calitativ, de profilele din aluminiu, care atunci cand sunt vopsite in camp electrostatic fac fata mult mai bine intemperiilor, si de tamplaria din PVC. Aceasta din urma este cea mai la indemana pentru consumatorii cu un buget modest. Desi tentanta intr-o prima instanta, se poate dovedi costisitoare pe termen lung.

Alegerea anumitori tipuri plase tantari se mai poate face si in functie de mici detalii, cum ar fi:

  1. sistemul de inchidere a plasei – pe baza de clic sau magnet
  2. sistemul de deschidere – simpla sau oscilobatanta
  3. numarul de balamale
  4. culoarea plasei
  5. materialul plasei – material plastic sau fibra de sticla
  6. marca elementelor de feronerie – nemtesti, turcesti etc.

Si lista poate continua. Cea mai eficienta metoda de a va cunoaste optiunile este sa va deplasati la un magazin specializat in domeniu si sa discutati direct cu vanzatorul. In functie de cerintele pe care le specificati veti primi recomandari pentru a alege produsul care se pliaza cel mai bine nevoilor dumneavoastra. Nu uitati insa ca nu orice model se preteaza oricarui spatiu si exista posibilitatea ca plasa anti-insecte pe care v-o doriti sa nu fie cea mai buna idee pentru spatiul pe care il aveti la dispozitie.

Call Now ButtonSună: 0720 574 144