Riscurile intepaturilor de tantari

Intepatura de tantar este mai mult suparatoare decat riscanta uneori, atata timp cat traim in tara noastra si nu avem specii de tantari care ne pot provoca moarte, este in regula din punct de vedere al sanatatii. De cele mai multe ori mass media ne sperie cu tot felul de stiri si ne ingrozeste  anuntand cum ca un om a murit de mai stiu ce intepatura de tantar, uita sa spuna si unde l-a intepat tantarul, adica in ce tara. Astfel de detalii conteaza foarte mult. Daca a fost in vacanta in tarile calde unde se stie cat de multe insecta si zburatoare ne pot provoca batai de cap, atunci nu mai exista nici un semn de intrebare. La noi in tara nu avem inca in ‘’dotare’’ specii letale de tantari.

Cel mai grav lucru care se poate intampla la o muscatura de tantar este sa se infecteze putin locul si nu neaparat din cauza intepaturii cat pentru ca nu am avut grija de ea. Dupa ce sunteti muscat, indiferent ca este vorba de capusa, tantar , viespe sau albina, aveti grija sa scoati acul sau orice alta componenta a corpului lor care poate ramane in corpul dumneavoastra sau al copilului dumneavoastra. In cazul in care situatia se agraveaza si locul intepat se infecteaza sau prezentati stari ciudate cum ar fi diearee, ameteli, …etc, prezentati-va de urgenta la doctor.

In caminul dumneavoastra, pentru a evita astfel de zburatoare este indicat sa folositi plase anti tantari la usile si ferestrele locuintei, chiar si la birou.

Call Now ButtonSună: 0720 574 144