Reparatii usi termopan

Usile termopan sunt confectionate fie din aluminiu, fie din PVC si, de cele mai multe ori, sunt insotite de o garantie mai mult decat generoasa oferita de producator. In cazul in care intampini probleme pe perioada garantiei, ar trebui sa te adresezi furnizorului, urmand ca acesta sa iti ofere o solutie in cel mai scurt timp.

 

Ceea ce trebuie sa stii insa de la bun inceput este faptul ca usile, indiferent din ce material sunt confectionate, sunt mult mai susceptibile la defectiuni. Cauza este cat se poate de evidenta: pe langa faptul ca acestea sunt manevrate de foarte multe ori pe zi, mult mai des decat o fereastra de pilda, intervine si faptul ca sunt mult mai mari si implicit mai grele. Dimensiunile, punctele de frecare, traficul de pare il suporta, greutatea geamului in sine – toate contribuie la cresterea riscului de declansare a unor defectiuni.

Cele mai multe interventii de reparatii usi termopan se refera la:

  •           Reglarea usilor, pentru o potrivire perfecta cu cadrul in care sunt fixate si pentru a elimina eventualele lovituri sau frecari intre piese
  •           Inlocuirea de accesorii, de la broasca sau manere – care se defecteaza cel mai des – pana la butuc sau balamale, fiecare componenta din mecanismul de actionare a usii poate necesita inlocuire la un moment dat
  •           Interventii de intretinere, precum inlocuirea garniturilor, pentru o mai buna izolare termica si fonica, si tratarea lor cu o substanta speciala, care le mentine elasticitatea; ungerea balamalelor si tratarea lor cu substante care previn coroziunea.

 

De la caz la caz, poate fi necesara si reglarea elementelor de feronerie, calarea geamurilor sau chiar schimbarea geamurilor. Operatiile sunt diverse si se aplica atat usilor termopan din PVC, cat si celor din aluminiu. Diferenta se poate face in materie de substante folosite pentru tratarea si intretinerea pieselor.

Solicitarea serviciilor de reparatii usi termopan  poate ca nu pare atat de importanta, dar este. Cu atat mai mult cu cat este vorba de usi care fac legatura cu exteriorul, cum sunt cele dinspre balcon. Daca vei amana sa remediezi problemele, risti sa ajungi sa pierzi mult mai usor caldura din casa, sa nu mai beneficiezi de izolarea fonica de care te bucurai alta data si, mai rau decat atat, sa observi cum condensul se formeaza din ce in ce mai des.

Toate acestea tin de confortul locuintei si de modul in care iti asiguri un anumit echilibru al ambientului. Mai exista insa si riscul sa descoperi ca nu mai poti deschide deloc usa respectiva sau, mai rau, sa ramai accidental blocat la exterior.

Ca un ultim sfat la acest capitol, daca tii cont de necesitatea de a face revizii o data pe an, sau cel mult la doi  ani, exista posibilitatea sa intampini mult mai putine astfel de defectiuni.

Call Now ButtonSună: 0720 574 144