Reparatii tamplarie PVC si aluminiu

Achizitonarea si montarea sistemelor de tamplarie reprezinta doar un prim pas in procesul de modernizare si sporire a comfortului in locuinta dumneavoastra. O serie de alte interventii, de intretinere sau chiar de reparare, vor fi necesare o data cu trecerea timpului. Aveti nevoie de servicii de reparatii tamplarie PVC si aluminiu? Exista cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont inainte de a apela la o firma specializata.

Service termopane

Spre surprinderea unora, anumite aspecte trebuiesc avute in vedere chiar inainte de a va hotari pentru modelul de tamplarie in care sa investiti. Tocmai de aceea va propunem sa trecem in revista, pe scurt, cateva informatii, atat despre tamplaria PVC, cat si despre cea din aluminiu.

Profilele din PVC prezinta o flexibilitate sporita, fiind disponibile in numeroase culori, texturi si forme, unele imitand chiar foarte bine lemnul. Pot fi utilizate pentru ferestre, usi – de interior, exterior sau balcon –, vitrine, diferite geamuri sau sisteme de protectie a geamurilor – rulouri exterioare sau plase de tantari – si pentru compartimentari interioare. Au avantajul unui cost minim de achizitie, sunt usor de intretinut – nu implica lacuiri sau vopsiri frecvente – si sunt destul de rezistente in timp.

De cealalta parte, profilele din aluminiu sunt cel putin la fel de performante, cu mentiunea ca sunt preferate pentru un design modern, sunt mult mai rezistente fara a avea stratul de armatura suplimentara si pot fi folosite pentru dezvoltarea de sisteme surprinzator de complexe.

Indiferent de alegerea facuta, termenul intretinere usoara nu exclude nevoia de intretinere. De asemenea, chiar daca beneficiati de garantie la achizitonarea acestor produse, nu inseamna ca nu va puteti confrunta cu probleme care vor necesita servicii de reparatii tamplarie PVC si aluminiu.

La inceput, s-ar putea sa solicitati doar anumite reglaje, schimbarea unor garnituri care s-au uzat mai mult sau mai putin prematur si reparatia sau inlocuirea unor balamale sau manere. In functie de context, s-ar putea sa aveti totusi nevoie si sa inlocuiti sticla termopan care s-a spart sau plasa de tantari pe care nu o considerati tocmai eficienta.

Discutand cu un prestator de asemenea servicii – sau pur si simplu asistand la discutiile dintre muncitorii calificati trimisi sa se ocupe de problema dumneavoastra – s-ar putea sa auziti discutii legate de termenii urmatori: reglaj fin / canat, reglaj cu recalarea sticlei, schimbarea pieselor de feronerie, schimbarea pachetului de sticla etc. Pana la urma, acesti termeni sunt specifici in general acestui tip de service. Costul final al interventiei este determinat de tipul de unitate la care au fost aplicate: fereastra cu 1, 2 sau 3 canate, usa de balcon dubla sau simpla, usa de intrare dubla sau simpla.

Reglajul fin presupune reglarea acelor elemente ale sistemului care nu tin de tamplarie – feroneria, mecanismele fine care trebuiesc unse sau punctele de inchidere.

Reglajul cu recalarea de sticla se refera la orice interventie care presupune remontarea termopanelor.

Evident, cele mai mici preturi se percep la ferestrele clasice cu 1 canat si incep de la 25 de lei. Pentru reparatii la o usa de intrare dubla, puteti sa platiti chiar si peste 150 de lei. Pentru a fi siguri ca sunteti de acord cu conditiile impuse, solicitati mai intai o evaluare a problemei si o estimare a costurilor.

Termopanele au nevoie intotdeauna de intretinere, revizii si reglaje. Pentru mai multe detalii despre intretinerea tamplariei aluminiu sau PVC, vizitati acest link.

 

Call Now ButtonSună: 0720 574 144