Reparatii plase tantari

Plasele de tantari sunt extrem de utile, oferind protectie nu doar impotriva tantarilor, care sunt foarte deranjanti si pot transmite boli, dar si impotriva oricaror altor gaze care apar o data cu incalzirea vremii. Din fericire pentru cei care tin foarte mult la estetica si design-ul locuintei, tehnologia existenta in prezent permite confectionarea si montarea unor plase extrem de delicate si elegante in acelasi timp.

Ca orice alt accesoriu extrem de delicat, aceste plase sunt supuse insa uzurii. Timpul, conditiile meteo, vantul puternic, manevrarea necorespunzatoare, pastrarea lor la geamuri chiar si in anotimpul rece – alegere total neindicata – constituie factori perturbatori. Mai devreme sau mai tarziu,  te vei gasi asadar in situatia de a apela la servicii de reparatii plase tantari.

Este suficient sa ne gandim la  structura acestui produs, constand in rama, plasa tesuta din fibre, balamale si mecanisme de prindere sau rulare a plasei, pentru a intelege cam ce fel de probleme putem intampina.

Balamalele se pot uza, necesitand o simpla lubrifiere cu solutii speciale sau, daca defectiunea este mai serioasa, necesitand inlocuire completa.

Rama se poate deteriora, crapa, rupe, necesitand inlocuire, vopsire, fixare mai buna, curatare corespunzatoare etc.

Plasa se poate desprinde de pe rama, poate fi gaurita, poate fi imbibata cu praf sau mizerie, necesitand curatare temeinica sau inlocuire completa.

Nu in ultimul rand, mecanismele de rulare sau prindere in sine se pot defecta, situatie in care cel mai sigur este sa le inlocuiti cu altele noi, pentru a evita repetarea acestor neplaceri in viitorul apropiat.

Asa cum am sugerat deja, problemele pot aparea fie din cauza conditiilor de mediu, fie din cauza modului in care noi avem grija de plase sau le manevram. Daca ai o plasa cu sistem de prindere in caseta, tot ce trebuie sa faci pe timpul iernii este sa te asiguri ca plasa ramane rulata in caseta ei – nu este cazul sa o demontezi si sa o bagi la adapost. Daca ai insa un sistem cu balamale, nu vei avea alta optiune decat sa demontezi plasa, ceea ce trebuie sa faci cu mare grija.

Si pentru ca tot am ajuns la aceasta diferentiere, trebuie sa specificam ca modelele cu balamale, desi mai putin estetice decat cele cu caseta, sunt mult mai practice, mult mai usor de intretinut si mult mai greu de defectat.

La fel, atentie si atunci cand cureti de praf sau speli plasa – nu apasa cu putere, pentru ca tesatura este foarte fina si sensibila, deteriorandu-se cu usurinta. Probabil ca cea mai importanta regula este sa tii intotdeauna plasa inchisa, sa nu o lasi deschisa si nesupravegheata, pentru ca cel mai mic curent o poate lovi de perete.

Daca iei in calcul toate aceste observatii de mai sus, cu siguranta vei avea din ce in ce mai rar nevoie de servicii de reparatii plase tantari.

Call Now ButtonSună: 0720 574 144