Produsele din categoria plase tantari tip rulou vertical sunt, in prezent, dintre cele mai populare. Apreciate din punct de vedere estetic, intimidante din perspectiva costului de achizitie, acestea constituie totusi un element care se poate incadra perfect in decorul unor elemente de tamplarie moderna.

Cei care au optat deja pentru aceasta varianta mentioneaza urmatoarele avantaje:

  • Au un sistem eficient de rulare care permite pastrarea acestora la fereastra chiar si in timpul sezonului rece, fara a mai necesita demontarea
  • Prezinta manevrabilitate crescuta, dar au si sistem de autoblocare pentru mai multa siguranta
  • Tin insectele la distanta cu ajutorul unui sistem de etansare cu perii
  • Plasa, tesuta din fibra de sticla, este suficient de rezistenta si isi pastreaza aspectul placut in timp
  • Sunt relativ usor de curatat, desi impun anumite precautii in ceea ce priveste produsele de intretinere

In prezent exista doua tipuri de plase tantari tip rulou vertical comercializate pe piata. Diferenta o face materialul folosit, care poate fi aluminiu in intregime sau o combinatie de aluminiu si PVC, respectiv pretul – aceasta din urma fiind considerata varianta mai economica.

Daca aveti in vedere cea de-a doua optiune, ar fi indicat sa alegeti culoarea alba. Dupa cum se stie, PVC-ul d eorice alta culoare se altereaza usor sub actiunea radiatiilor solare – pe de o parte isi poate schimba culoarea foarte usor si, pe de alta parte, se incalzeste foarte repede (albul respinge radiatiile mult mai repede) si se deformeaza.

Nu vreti sa renuntati sub nici o forma la PCV dar nu va place albul? Exista si optiunea foliilor protectoare, care se gasesc in nuante variate, creeaza un efect de imitatie de lemn si asigura si protectia ramei. Singura problema este aceea ca, cel mai adesea, o asemenea folie poate chiar sa dubleze pretul initial.

Continuand cu aspectele practice, este important sa mentionam si faptul ca fixarea acestora se face prin niste opritori ajustabili pe inaltime. Plasa este fixata si ea, la panza cauciucata, printr-o banda foarte rezistenta chiar si in cele mai toride zile de vara. Cum intregul sistem se actioneaza pe baza de arcuri, care pot avea, in functie de model, si amortizor, manevrarea se face lejer, prin actionarea unui simplu snur.

Glisarea oricarei plase tantari tip rulou vertical se face in directia sus-jos si doar cu ajutorul snurului anterior mentionat si a manerelor acesteia. Daca se intampla sa sesizati o oarecare dificultate in actionarea plasei sau aceasta nu se mai misca deloc, este recomandat sa solicitati ajutorul comerciantului. In acest fel sunteti siguri ca nu riscati sa accentuati defectiunea si sa platiti si mai mult pentru repararea sau chiar inlocuirea acesteia.

Intre timp, va puteti ingriji de mentinerea in stare buna a acestor plase pastrandu-le, pe cat posibil, intr-o pozitie fixa si evitand sa le demontati cu exceptia situatiilor in care intentionati sa le spalati. Folositi produsele de curatare adecvate materialelor de baza, pentru a nu cauza decolorari sau coroziuni.

Call Now ButtonSună: 0720 574 144