Toti aceia care v-ati mai interesat pana acum de optiunile pe care le aveti in materie de plase anti-insecte trebuie sa stiti deja ca cele mai raspandite modele sunt cele clasice, cu balamale, si cele de tip rulou. Si totusi, se poate sa fi observat ca exista si un al treilea tip, care incepe sa castige din ce in ce mai multa popularitate. Despre plase tantari tip plisse si cat de potrivite sunt ele pentru caminul dumneavoastra vom discuta, in detaliu, in cele ce urmeaza.

Daca plasa traditionala are balamale si maner iar cea rulou se… ruleaza prin actionarea unui snur, un produs plisse este cu adevarat revolutionar prin faptul ca se pliaza. Acesta are la baza un sistem de role special conceput pentru a asigura inchiderea ermetica a usii. Fara indoiala, o aparitie care confera stil si eleganta oricarei case, plasa plisse este comercializata intr-o multitudine de culori. Prin urmare, se potriveste unei varietati mari de decoruri.

Pe scurt, sistemul este alcatuit dintr-o rama de aluminiu extrudat, in forma rectangulara, un profil de rulare cu doua sine, ghidaje – de asemenea din aluminiu extrudat –, sita din fibra de sticla sau poliester si lamela de inchidere. In functie de preferinte, puteti opta pentru un model simplu – 1.400 mm sau dublu – 3.000 mm canat.

Cand decideti sa investiti in acest produs trebuie sa aveti in vedere si faptul ca este destinat in special ferestrelor sau usilor care prezinta o deschidere mare. Desi se actioneaza in plan orizontal pentru usi si in plan verical pentru ferestre, ar trebui sa aiba si puncte de oprire intermediare, prin care sa controlati spatiul lasat pentru trecere.

Pe langa avantajele evidente care rezulta din informatia de mai sus, putem mentiona si urmatoarele aspecte pozitive:

  • Sinele sunt suficient de subtiri si foarte eficient concepute – in timp ce sina de jos are rolul de a etansa inchiderea, este si foarte aproape de podea, ne incomodand in nici un fel; sina de sus are rolul de a prelua intreaga greutate a sistemului, opunand chiar si rezistenta la curentii de aer care s-ar putea forma
  • Se preteaza in aproape orice context si este compatibila cu tamplaria de aluminiu, lemn sau PVC, poate avea culori diferite si se spala foarte usor
  • Datorita sistemului de functionare va ajuta sa faceti economie de spatiu

Dezavantajul evident, pentru cei mai multi dintre noi, il constituie insa pretul, care poate trece de 100 de euro… pe metru patrat. Prin urmare, daca dispuneti de un buget limitat, va trebui sa va faceti bine calculele inainte de a pleca la cumparaturi.

In final, s-ar putea sa tineti cont de indicatiile date de producatori, care sustin ca aceste plase tantari tip plisse se preteaza mai degraba usilor de mansarda sau balcon. Si totusi, parca nu suntem prea incantati de ideea de a avea mai multe tipuri de plase de tantari prin toata casa. Pana la urma, doar comparand cu atentie toate optiunile puteti stabili daca sacrificiul acestei investitii este justificat sau nu.

Call Now ButtonSună: 0720 574 144