Policarbonatul prezinta foarte multe avantaje. Dintre acestea amintim, insa:
Cand vine vorba despre placile de policarbonat, la fel ca si in cazul altor materiale de constructii, odata cu expunerea repetata la soare, calitatea materialului scade. Cat despre transparenta policarbonatului, aceasta se reduce tocmai datorita prezentei razelor UV. Dupa o perioada de aproximativ 12 ani, policarbonatul devine mult ma sensibil, neprezentand rezistanta pe care o avea la inceput.
Desigur, policarbonatul se poate gasi in vaste variante. Care sunt cele mai intalnite?
Policarbonatul cu dispozitiv de foaie – aceasta varianta de policarbonat poate fi solida sau chiar celulara.
Policarbonatul de tip fagure – in momentul in care vei privi din lateral o astfel de placa de policaronat, vei ajunge la concluzia ca arata precum un fagure de miere. Totusi, acorda-i atentie! In ce sens? Toti specialistii in domeniu, printre care si noi, spun ca in contact cu nisipul sau alte substante care au la baza particule abrazice, suprafata policaerbonatului de tip fagure se diminueaza in contact cu acestea.
Policarbonatul monolit – aceasta varianta de policarbonat, din foarte multe privinte, se aseamana cu stricla de silicat.
Policarbonatul ondulat–se combina foarte bine cu placile metalice, dar si cu materialele specifice realizarii acoperisurilor. Atuul predominant in cazul acestei variante de policarbonat este faptul ca prezinta un grad foarte ridicat de rezistenta.
Pentru ce ai putea opta, in final? Ei bine, sa nu iti scape din vizor Polyplast Greca – o placa celulara, ondulata de policarbonat, disponibila fie in varianta de policarbonat fagure, fie intr-o varianta cu o structura in trei pereti, cu o latime de 1.000 mm.
Se poate spune despre modelul cu sase ondulatii ca poate asigura o scurgere mai buna a apei, imbinandu-se perfect, pe lateral, cu orice tip sau profil de panou, fie acesta din compozit sau tabla cutata.